חידון אחד - שני חתנים - חידון התנ"ך ה-27 של אריאל 2022

בחידון התנ"ך העירוני ה-27 של אריאל שהתקיים במעמד השר לשירותי דת מתן כהנא אתמול (ג'), זכו שני חתנים: פרץ דניאל ובארי פרנקל.

כבכל שנה, תלמידי בתי הספר היסודיים וחטיבת הביניים באריאל, הגיעו לרגע השיא  של ההתעמקות ולמידה בספר, המהווה גם אחרי 2000 שנים, את עמוד האור של כל היהודים בעולם - התנ"ך והתייצבו להתחרות בחידון התנ"ך המסורתי של העיר אריאל.

את השאלות, כמו בכל שנה, כתבה וערכה המועצה הדתית של העיר אריאל בראשותו של עמוס צוריאל. עמוס המלווה מזה שנים רבות את הילדים המשתתפים בחידון, ועל ידי כך מעביר להם את אהבתו הרבה לתורת משה וישראל שימש גם כמנחה.

בחבר השופטים המכובד כיהנו:

שר הרווחה לשעבר מר זבולון אורלב̈ ששימש גם כיו"ר חבר השופטים,  מ"מ רב העיר אריאל הרה"ג אהרן בדיחי שליטא̈,  מפקח תת לשעבר הרב דר אליהו אביעד, ראש תחום הערכת איכות וקידום הוראה פרופ' ניצה דוידוביץ̈, מ"מ ראש העיר לשעבר ד"ר מודי תמרקין, מנהל אגף החינוך מר ארז אמבר̈ ועו"ד שלומי תורגמן̈ מרצה במכללת שערי משפט.

בשם עיריית אריאל ברך מר יחיאל טוהמי מ"מ ראש העיר, אשר חלק עם הנוכחים את הקשר האישי שלו לחידון, כאשר סיפר על בנו דניאל, שכאשר היה בכיתה ה' התחרה בחידון והגיע למקום השני אך לא הסתפק בכך ואכן שנה לאחר מכן התמודד וזכה בכתר חתן התנ"ך. לדברי מר טוהמי הלמידה והשקדנות המאפיינים את המתחרים, מסייעים להם גם לאחר מכן במקומות נוספים בחיים ולראיה בנו דניאל שקיבל בימים אלה את דרגת הרב סרן.

אל שלב הגמר המכובד צלחו 20 התלמידים והתלמידות כולם מבתי הספר היסודיים וחטיבת הביניים באריאל:

בליץ אריאל, בן יהושע אורי, בן עיון אליה, ברידר אלון, גיטלין אסתר, גיסנסקי ליה, גרוסברג עידו, דוד קלואה, וובצוק סופי, וודגה יניב, וינשטט שיראל, חזן מאי, מייזלס אילת, פרנקל בארי, פרץ דניאל, קוקו רוני, קוקר עמית, קראוס דרור, ראובני נועם, שרעבי הוד.

ואלו שמות המתחרים שהעפילו לראש טבלת הניקוד:

בכתר חתן התנ"ך העירוני – עם 115 נקודות זכו בארי פרנקל, תלמיד בי"ס חמ"ד "אור זבולון" ודניאל פרץ, תלמיד בי"ס חט"ב אורט יובלי אריאל.

אחריהם עלו-

כסגן ראשון: דרור קראוס,

סגן שני: הוד שרעבי,

סגנית  שלישית: איילת מייזלס

ובמקום הרביעי והמכובד הגיע כסגן רביעי: עמית קוקר.

ברכות לזוכים וכבוד גדול לעיר אריאל שאלה הם בניה ובנותיה!

מצ"ב תמונות קרדיט: אפרת ספקטור