סיכום אירועי יום העצמאות 2022

תושבי אריאל הצביעו ברגליים - מעל 7000 אנשים יצאו לחגוג בערב יום העצמאות בשתי הבמות שהוקמו באריאל.

אז מה היה לנו?

לבמה המסורתית בהוקמה בפארק הנחל, הגיעו כ2,000 תושבים ותושבות. האירוע החל בתפילת הפרדה בין יום הזיכרון ליום העצמאות ותפילת ערבית לאחריהן החלה תוכנית שכללה את ברכת ראש העיר מר אלי שבירו שהודה לקהל שהגיע בהמוניו למרות מזג האויר הגשום, לחגוג את יום העצמאות ואיחל להם חג שמח.

הטקס המשיך בהשאת משואות על ידי תושבים שנבחרו על פעילותם ותרומתם למען הקהילה והמדינה:

כבוד הרב יאיר הילר ואסי השיאו את משואת החסד, ההתנדבות והתרומה לקהילה

יוסי לנציאנו השיא את משואת הבטחון, ההגנה והגבורה

יונה ומרדכי לוי השיאו את משואת ההתיישבות, הבניה והפיתוח של ארץ ישראל

הדס ונתן דביר ומשפחת טאליאנסקי: ברכה, מרק ולב נבחרו להשיא את משואת הציונות והעליה לארץ

לקינוח חימם את הלב והקפיץ את הקהל מופע מולטימדיה מוזיקלי "חלום ישראלי".

בבמה המרכזית שהתקיימה באמפי פארק, נרשמה נוכחות מרשימה של כ5,000 אנשים, נשים וטף, שהגיעו לשמוח ולרקוד ולהנות מהדוכנים הרבים שהוצבו במקום.

ראש העיר אלי שבירו ברך את הנוכחים בחג עצמאות שמח ויחד עם כל הקהל ספר לאחור לתחילת מופע זיקוקים מרהיב, שהשנה מתוך התחשבות בבקשות התושבים, הורחק לשטח פתוח על מנת לצמצם את מטרד הרעש הנלווה לזיקוקים.

את הערב פתח הזמר ליאור נרקיס שהקפיץ את הקהל בשירים ובריקודים, אחריו עלה יניב המגניב לשמח את הילדים בקהל ואת הערב חתם פבלו רוזנברג שגם הוא הרים את הקהל ושימח את הנוכחים.

במהלך יום העצמאות התקיימו מספר אירועים. הבוקר החל עם "מתגלגלים באריאל" מסע האופניים המסורתי המתקיים זו השנה השישית, והשנה קיבל את חסותה של חברת מגה אור. למסע הגיעו כ500 רוכבי אופניים ילדים ומבוגרים ביניהם ראש העיר אליהו שבירו, מנכ"ל העיר שלמה רואימי וצוות לשכתו, ארז אמבר מנהל אגף החינוך, חברי מועצה ומכובדים נוספים שנהנו ממזג אויר נעים ושמשי, נח במיוחד לרכיבה על אופניים.

הבריכה העירונית שממש בימים אלה הסתיים השיפוץ והשדרוג שלה על ידי החברה הכלכלית, פתחה שעריה לקהל התושבים להפנינג מתנפחים עירוני למשפחות - ללא עלות.

לפארק הנחל הגיעו מאות משפחות להפנינג משפחתי שמח ומהנה עם צמד האקרובטים "החנונים" להקות עירוניות, מופעי חוגים ודוכני פעילות שונים.

גם אוהבי האמנות יכלו למצוא מקום ליהנות ממנו, כאשר במרכז הצעירים הספינה ע"ש אוריה שבירו, התקיים יריד אומנים שמכרו מיצירותיהם. היריד יתקיים גם מחר יום שישי 6/5 להנאת הקהל וגם ביום שישי שלאחר מכן והציבור מוזמן להגיע ולרכוש עבודות יד ודברי אומנות ישירות מהאומנים.

קרדיט תמונות: תמונות במה מרכזית - זוריק ספקטור, שאר התמונות דוברות עיריית אריאל